#balázsibeszél

A helyzet komoly – Hanyecz Máté még mindig a MIKOM pártatlanságát felügyeli

2022-05-16 10:09:00 - BORSODBESZÉL- 434

Jó sorsom úgy hozta, hogy egyszer Kéri Kálmán vezérezredessel, a hajdani 1. magyar hadsereg vezérkari főnökével, az első szabadon választott parlament korelnökével vacsorázhattam. Még a desszert előtt, gondoltam megkérdezem tőle:


– Mégis, Kálmán bácsi, 1944 semmire se való őszén, a Horthy proklamáció után, ott a Kárpátokban, előttetek az oroszok, hátatok mögött a németek, mit éreztetek, miben reménykedtetek?


Az öreg komótosan megtörölte a száját a szalvétával, majd így szólt:


– Hát, a helyzet, az komoly volt.


A helyzet komoly, a miskolci közgyűlésben is, ahol, mint legutóbb kiderült, nem csak Mokrai Mihály nem érti, miért problematikus az, ha érvényes önkormányzati képviselői mandátumának ideje alatt vásárol önkormányzati lakást, saját önkormányzatától, önkormányzati képviselő. (Szegény, a vagyonkáját védi? Ilyenkor az erkölcsi kérdések már, nem játszanak.)


Veres polgármester beszédes hallgatásával jelezte, ő sem érti az egészet, hiszen ha értené az egykori matematika tanár, legalább most, utólag kezdeményezné, hogy vagyonkáját féltő gazdasági tanácsnoka, adja már vissza önkormányzati lakását az önkormányzatnak, és leghamarabb a 2024-es önkormányzati választásokon bekövetkezett bukásuk után próbálkozzon újra, mint a kicsi kutya, az immár civillé változott dr. Mokrai.


A jelenlévő fideszes képviselők mondták ugyan, hogy az ingatlan visszaadása lenne a kiút a fertőből, de aztán jött a közgyűlési vitában Simon frakcióvezető és elkezdett hülyeségeket hablatyolni, amiből csak azt lehetett érteni, hogy életében tán először, Mokrait védi.


Mindezek után már azon sem lehet csodálkozni, hogy városunk vezetői azt sem értik mi a baj azzal, hogy amint azt a Borsod beszél szorgalmas munkatársai kikutatták, a MIKOM Kft. Felügyelő Bizottságának egyik tagja, a 2022-es országgyűlési kampányban kampányvideókat finanszírozott. Sőt, ez a pártatlanságot felügyelő káder, klippjeivel, a seggnyalási kvócienst csúcsra járatva, nyíltan az egyik képviselőjelölt, jelen esetben a választásokon második helyen végzett, dr Varga László oldalán kampányolt.


Mindez, már napokkal, sőt hetekkel ezelőtt köztudott volt, de a helyzet komoly, mert következmények nélküli: Hanyecz Máté, diósgyőri mákos patkó ugyanis, mintha mi sem történt volna, továbbra is a pártatlanság és a közpénz őre a MIKOM Nonprofit Kft Felügyelő Bizottság tagjaként, a nagyra becsült és drámaian barázdált városházi vezető fenekek közvetlen közelségében.


Vajon meddig még?



Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4815
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 5947
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7522
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9132
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10329