#borsodbeszél

A miskolci Fidesz megakadályozta, hogy a bukott baloldal csődbe vigye a megyeszékhelyet

2022-04-07 12:31:00 - BORSODBESZÉL- 398

Választási veresége után megdöbbentő a baloldal ámokfutása Miskolcon, eszeveszettül próbálta a városvezetés menteni az irháját, ezért a mai közgyűlésen 8 milliárd forint gigahitel felvételi igényét fogalmazták meg – erről beszélt csütörtökön sajtótájékoztatón a Fidesz miskolci frakcióvezetője. 


Nagy Ákos kifejtette, „ez még mind nem elég nekik". Szavai szerint a rekordhitel után a rekordkamatokat is a miskolciakkal szerették volna megfizettetni a balliberálisok. – Az eddig Dubajban nyaraló városvezetők miatt elhalasztott közgyűlésen – élén Veres Pál polgármesterrel – ezáltal drasztikusan akarták megsarcolni a miskolci családokat. Így egy átlagos családnak akár 3-400 ezer adóforintjába is kerülhetett volna a baloldal hozzá nem értése és alkalmatlansága – fogalmazott Nagy Ákos. 


Hozzátette: ez a 8 milliárd a miskolciak adóbefizetéseinek több mint a fele, kamattal együtt elérhette volna a város teljes adóbevételét. – Ha nem sikerült volna a hitelfelvételt megakadályozni, akkor önök egy minden szakmaiságot nélkülöző, egymásra is acsarkodó városvezetés lyukas zsebébe öntötték volna a pénzt, ahonnan ki tudja, kikhez, és milyen célra vándorolt volna az. Közülük valakiknek lehetséges, de hogy Miskolcnak nem ez az érdeke, az biztos – mutatott rá.

 

Hozzátette: az ügyet csütörtökön zárt ülésen tárgyalta a közgyűlés, és ott sikerült megakadályozni a giga méretű hitel felvételét, ezzel Miskolc megmenekült.

 

– Köszönjük, de ebből nem kérnek a miskolciak, és ezt kifejezték a mostani választásokon is! Ezzel összhangban sikerült most megakadályozni azt, hogy a baloldal belerúgjon az emberekbe a hitelfelvétellel és az extra kamatokkal – fejtette ki a politikus.

 

Nagy Ákos kiemelte: a magyar kormány eddig jelentős összegekkel támogatta a miskolci családokat, akik visszakapták a 2021-ben befizetett szja-t, a nyugdíjasok megkapták a nyugdíjemelést és a 13. havi nyugdíjat, sok miskolci érzi a minimálbér-emelés pozitív hatását, ahogy a 25 éven aluliak az szja-mentességet. Szavai szerint a baloldal képtelen arra, hogy felelősen és jól gazdálkodjon a városi bevételekkel. Úgy véli, a baloldal elvesztette a miskolciak bizalmát, alkalmatlan arra, hogy vezesse a várost.

 

A miskolciakat újra be akarták csapni, de nem hagytuk, hogy több százezer forintot fizessenek a miskolci családok! Fizessenek Veres Pálék és a baloldal, ha már ilyen helyzetbe hozták a várost. Ha pedig nem fognak fizetni, akkor mondjanak le és távozzanak a közéletből, mert alkalmatlanok és méltatlanok arra, hogy képviseljék a miskolciak érdekeit – fogalmazott Nagy Ákos. Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4865
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 5997
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7572
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9182
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10379