#borsodbeszél

A miskolciak szemébe hazudik a városvezetés

2022-03-04 12:59:00 - BORSODBESZÉL- 50

„Milliárdokkal növekedett Miskolc bevétele, azonban a baloldali városvezetés továbbra sem ad több pénzt a tömegközlekedés megoldására. Folyamatosan kongatják a vészharangot a város működése kapcsán. Sőt! A város gazdasági növekedéséről is hazudnak. Hazudnak reggel, éjjel meg este. A csütörtöki közgyűlésen egyenesen a miskolciak szemébe tették ezt” – hangoztatta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Nagy Ákos, a Fidesz miskolci frakcióvezetője.


– Egy város életében a legfontosabb adat a bevételek alakulása, amelyet leginkább a működési bevételek tükröznek. A számok egyszerűek: minél több a bevétel, annál több feladatot lehet betervezni, annál több szolgáltatás finanszírozását vállalhatja fel a város. Ha több a bevétel, több buszjárat közlekedik, tisztábbak az utcák, gondozottabbak a parkok. Ilyen egyszerű – részletezte a politikus, kiemelve: a város működési bevétele 2022-re 37,8 milliárd forintra tervezett, szemben a 2021. évi 36 milliárddal, így szemmel láthatóan 1,8 milliárd forinttal több pénz jut Miskolcnak. 


Mint mondta, a tavalyi évhez képest 1,2 milliárd forinttal több támogatás érkezik a központi költségvetésből, amelyet az oktatási, szociális és gyermekjóléti feladatokra költheti Miskolc. Így tehát megdőlt az a baloldali narratíva, hogy a Kormány kivérezteti az önkormányzatokat. További siker, hogy a többlet jelentős része – a Kormány béremelési politikájának köszönhetően – a miskolci óvodai, illetve a szociális ágazatban dolgozók béremeléseként fizetik ki, tehát közvetlenül miskolci családokhoz kerül.


A helyi adóbevételek tekintetében is majd fél milliárdos többlettel kalkulál Miskolc vezetése. Így nem kérdés, hogy a kormányzat segítségével a miskolci gazdasági is felemelkedő pályán van” – húzta alá.


A Fidesz miskolci frakcióvezetője arról is szólt, hogy az említett többletek mellett további kormányzati támogatások is érkeznek Miskolcra. Mint megtudtuk, idén is finanszírozza a Kormány a színház és a bábszínház működtetését, de ugyancsak folytatódik az Y-híd építése, elindul az Y-híd folytatásaként épülő elkerülő út tervezése és a diósgyőri vár rekonstrukciója is halad.


– A fenti számok láttán Miskolc városvezetése saját magát cáfolja. A Kormány folyamatosan segíti és támogatja Miskolcot, évről évre milliárdos nagyságrendben nő a város támogatása és bevétele – hangsúlyozta ki dr. Nagy Ákos. 


„Ezek után már tényleg csak egy kérdés marad: hová tűnik a befolyó bevétel, a több milliárdos többlet? Mert a buszok és villamosok egyre ritkábban járnak, a város szemetesebb, a közterületeink gondozatlanabbak, a közbiztonság látványosan romlik.” 


Ez a buszmegálló Miskolc egyik kultikus találkozóhelyén fekszik – mutatott rá a villanyrendőri megállóra –, a tömegközlekedés egyik csomópontja. „Hetek, hónapok óta ígérgetik, hogy megszüntetik a balesetveszélyes állapotokat. Jól látható, hogy semmi nem történt. Információink szerint a megálló rendbetétele nem kerül 5 millió forintba se. Ez kevesebb pénz, mint amit a baloldal lesötétített luxusbuszra költ, hogy gyorsabban és kényelmesebben utazhassanak a város vezetői.”


– A miskolciakat tehát újra becsapták tegnap! Az elmúlt 2 és fél évben láthattuk, hova vezet az, ha a város szekerét hat felé akarják húzni. Nem engedhetjük, hogy Magyarországgal is ezt tegyék! Miskolcnak, Magyarországgal együtt újra előre kell mennie április 3-án – zárta gondolatait dr. Nagy Ákos. Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4797
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 5929
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7504
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9114
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10311