#balázsibeszél

Amikor dr. Mokrai a polgármester háta mögé igyekszik

2022-04-12 11:23:00 - BORSODBESZÉL- 483

Veres Pál polgármester, midőn rendkívüli sajtótájékoztatóján kicsit nem figyelt oda, azonnal becsúszott egy kis retorika: „Az ellenzék, amikor nemmel szavazott a 8 milliárdos hitelfelvételre, nyílt hadüzenetet intézett a városvezetés felé".


Ez a kijelentés egyszerűen aljas.


Veres polgármester ugyanis ezzel a háborús retorikával próbálta elterelni a figyelmet a város most már letagadhatatlan gazdasági csődjéről és saját politikájának a teljes kudarcáról, amely jelen esetben, a Miskolcot „irányító" Velünk a város frakció válságában ölt testet.


A FIDESZ-KDNP képviselőcsoportja és szerény eszközeivel a Borsod beszél is szemléletesen mutatta be az elmúlt napokban ennek a 8 milliárdos hitel felvételnek a valódi okait és célját. Így szóltunk arról a kozmikus abszurditásról és cinizmusról, hogy Veresék ebből az új hitelből akarták a „dicső elődök" – Káli Sanyi bától, Bernáth Atillán át Halmai Gyuláig – és a városvezetésben ma is közreműködők – például Simon Gábor – svájci frankos sarát rendezni.


És szóltunk továbbá arról is, hogy a következő önkormányzati választásokig nincs sok idő hátra, ám sok az éhes száj - számos tagja van a Simon-Varga klánnak.


Kell a lóvé. Kell a hitel.


De Veres polgármester mégis úgy gondolta, hogy ha a közgyűlési kudarc után kiáll a daliásra húzott Szopkó alpolgármesterrel a FIDESZ-KDNP hadüzenetéről szónokolni, nem lesz, aki csalást kiállt? Nem tudják meg a miskolciak, hogy hónapok óta folyik a belháború a Velünk a város frakcióban? Messziről látszik, hogy dr Mokrai, ki nem nevezett alpolgármesterként, nem bírja elviselni a Simon-Varga klán spanjainak boldogulását. dr Mokrai egyszerű gazdálkodási tanácsnokként nem véletlenül engedett bepillantást az érzelmeibe, amikor megfogalmazta: „Veres polgármester gazdaságpolitikája légvár.


Mindezek után, világos miért nem szavazták meg Mokraiék, a helyi gyurcsányisták a hitelfelvételt.


Veres pedig ezt a kettős városvezetői kudarcot – a gazdaságit és a politikait – akarta naivan, aljasul, kinek, hogy tetszik, a FIDESZ-KDNP-re kenni.


Simon Gábor, aki amúgy, a miskolci belváros egy jól körülhatárolható részének majdnem legjobb ügyvédje, amikor megalakult a Velünk a Város frakció, így sóhajtott fel:” új fejezet kezdődik Miskolc életében, egy olyan, ami mind teljesítményében, mind szellemiségében, együttműködésében meghaladja az elmúlt időszakokat."


Hát, ezek biztosan nem olyanok, mint ahogy szeretnék magukat látni.


Veres és Mokrai küzdelmében például nincs semmi grandiózus, különösen így, hogy Mokrai Veres háta mögé igyekszik.Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4899
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 6031
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7606
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9216
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10413