#borsodbeszél

Boon: lesújtó állapotok a miskolci játszótereken

2022-05-22 09:33:00 - BORSODBESZÉL- 531

A Boon körbejárta a legfrekventáltabb miskolci játszótereket, hogy meggyőződjön azok biztonságáról és állapotáról: sok negatív tapasztalattal tértek vissza.


Miskolc belvárosi, avasi és selyemréti játszóterein járt a hírportál munkatársa május 15-én, ahol többnyire ugyanazokkal a problémákkal találkozott: nagy fű, megrongált és elkopott játékok, kevés pad és szemetes. A portál gyerekekkel indult útnak, hogy „szakértői szemmel” is megvizsgálják a játszótereket.


A nemrég átadott futókör miatt a Népkert a korábbiaknál nagyobb figyelmet kapott. Bár a futókör és környezete rendben van, a füvet levágták, a terepet elrendezték, a Miskolc tüdejének nevezett park játszóterei hagynak maguk után kívánnivalót – írják.


„A Görgey utca felőli kisebb játszótéren találtunk elég szemetest és padot, azonban a csap nem működött, és vécézési lehetőség sincs, pedig a futóknak sem lenne rossz egy rendezett mellékhelyiség, ahol átöltözhetnek, felfrissülhetnek, a pelusról leszokni készülő apróságokról nem is beszélve. A játszóház padlózata toldozott-foldozott, külsejére ráférne egy festés. A mászóka egyik csúszdáján repedést találtunk, ami egy fémes anyag esetében súlyos vágási sérülést is okozhat a kicsik bőrén.”


Mint írják, a Népkert másik végében, a Király utca felőli oldalon lévő nagyon kedvelt játszóvár nemrég esett át felújításon, a fapadlózata azonban meghajlott, nem ártana egy megerősítés. A gyerekek által kedvelt korongot leszerelték (vagy letört? – a szerk.).


Az Avason a Sályi utcai játszóteret vették górcső alá. „A gyönyörű környezetben elterülő park és játszó igazán lenyűgöző képet fest, de csak távolról. Közelebb érve sok csúfsággal szembesültünk. Az ott lakók hosszasan sorolták, milyen problémák vannak. Egy darabig működött térfigyelő kamera, addig nem is volt probléma, elrettentette a rongálókat. Azonban ez már nincs, a gondok pedig gyorsan elszaporodtak. A táblától az ivókúton át a napelemes lámpákig sok mindennek lába kélt. A sportpályán az egyik kosárpalánkot letörték.”


A játszótér elemeit viszonylag rendben találták – már amelyiket nem rongálták meg. Egy labdajátékot sikerült kettétörni, ami így használhatatlanná vált, illetve egy kisebbeknek készült hintát letörtek a rugóról, ennek felső elemét el is vitték.


A játszóterek állapotával kapcsolatos kérdéseikkel megkeresték a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-t, ám válasz eddig nem érkezett.


A Boon által készített helyszíni videókat ITT nézheti meg.


(Forrás: Boon)Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4801
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 5933
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7508
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9118
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10315