#borsodbeszél

Fogadd örökbe és tedd rendbe, ha már a városvezetés elhanyagolta!

2022-05-19 16:59:00 - BORSODBESZÉL- 318

Egyfajta „Csináld magad!” mozgalomnak is felfoghatnánk a miskolci városvezetés legújabb kuriózumát, ami első ránézésre egy lokálpatrióta akciónak tűnhet, ám elolvasva a pályázó feladatait, sokkal inkább jelenti a Városgazda munkájának pótlását.


„Fogadj örökbe egy közterületet!” címmel hirdetett pályázatot Miskolc baloldali városvezetése. A miskolc.hu weboldalon közzétett felhívás szerint e program célja „Miskolc város közterületeinek élhetőbbé tétele, a zöld növényzettel borított felületek növelése, kulturáltabb és esztétikusabb lakókörnyezet és utcakép kialakítása és megőrzése, a közterületen felhalmozott illegális hulladéklerakások megszüntetése az önkéntes „örökbefogadónak” jelentkezőkkel együttműködésben.”


Mint írják, a pályázó „javaslatot tesz arra, hogy mely közterületen milyen feladatok elvégzését vállalja”, amely feladat ellátása „önkéntes és térítésmentes”.


A miskolc.hu-n feltüntetett kiírás szerint, a program keretében az alábbi területeken látnak különösen együttműködési lehetőséget, de a jelentkezők ettől eltérő vállalásokat is tehetnek:


Miután átfutja az ember a fent említett vállalásokat, egyből szembetűnő lehet, hogy ezen feladatok elvégzéséhez bizony eszközökre, alapanyagokra is szükség van, amely költségek átvállalását sehol sem tüntette fel a baloldali városvezetés a korszakalkotó ötlet közzététele során. Ha pedig még tovább időzik a szemünk e pályázaton, az is feltűnhet számunkra, hogy ezen feladatok elvégzése bizony a városüzemeltetés feladata (lenne).


Ez a miskolciaknak is szemet szúrt. Az egyik közösségi oldalon az alábbi kommentek olvashatóak e felhívás kapcsán: „Azért fogadjuk örökbe, hogy az önkormányzatnak ne legyen vele gondja, már most mindent a mi nyakunkba akarnak várni”, „A következő, hogy fogadjunk örökbe és vezessünk buszt”, „Civilek és önkéntesek végezék el azt, amit az önkormányzatnak kellene”, „Annak örülnék, ha az elcseszett miskolci menetrendet fogadná örökbe végre egy hozzáértő emberke...”, „Virágozzon nagymiskolc mi?”, „De a közpénzből működő városgazda akkor mit csinál???”, „Akkor mi a francnak van az önkormányzat? Miért veszik fel az írreálisan magas fizetéseket? Vicc”.


Szóval igen, helytálló a „Csináld magad!” mozgalom megnevezés e program kapcsán, hiszen, ha egységes városképre, zöld terekre, levágott fűre és használható padokra vágyik Miskolc népe, akkor nincs más dolga, mint jelentkezni erre a felhívásra, és akkor ingyen, önerőből mindezt fel is újíthatja, ha már a városvezetés nem foglalkozik vele.Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4930
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 6062
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7637
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9247
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10444