#borsodbeszél

Hetek választják el a csődtől Miskolcot!

2022-06-04 08:12:00 - BORSODBESZÉL- 252

„Ketyeg az óra, elfogyott a pénz" – fogalmazott dr. Nagy Ákos, a Fidesz miskolci frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

 

Mint mondta, akkora a pénzügyi káosz, mint még soha, újabb hitelt akar felvenni Veres Pál és csapata. – Hitelből akarják visszafizetni a hitelt. Azt a hitelt, amit 2010 előtt a Káli Sándor vezette baloldali városvezetés vett fel. Ebben jók csak, a hitel felvételében. Több mint 3,1 milliárd forintot kellene előteremteni július elsejéig, ugyanis az egyik legnagyobb magyar bank türelme idáig tarthat.


„A baloldal nem változott semmit!”


A frakcióvezető kifejtette: a baloldali politikusok soha nem álltak az emberek oldalára, sem országos, sem helyi ügyekben. Mára egyértelművé vált, hogy a miskolci baloldal a válsággal nem tudott megküzdeni, a sikertelen válságkezelési ötletei felett eljárt az idő.  Ezek ugyanis semmi másból nem álltak, mint brutális lakossági megszorításokból, díjemelésekből, lakbéremelésből és a közvagyon kiárusításából. Közben a normális tömegközlekedést megszüntették, a körzeti rendészeket, vagyis a seriffeket elküldték, a füvet nem nyírják.


Rámutatott: „Ne legyenek kétségeink. A baloldali recept mindig ugyanaz. Először az embereket sarcolják meg, utána tönkreteszik azt, amit az emberek rájuk bíztak, most éppen szeretett városunkat, Miskolcot.”


A város vezetése helyett arról szólnak a miskolci hétköznapok, hogy a polgármester és csapata Dubajban pihen, a DK-s képviselő áron alul vásárol belvárosi ingatlant, a magyar humorlexikon, alias Rokker Zsoltti pedig újra viszi a szót az Állatkertben. Közben mindenkinek jó, aki a baráti kör tagja, mert vannak még itt államtitkári szintű jövedelmek, megduplázott tanácsnoki fizetés és sportállások sora a haveroknak – fogalmazott a politikus.


„A baloldali politikusok Miskolcon két dolgot tudnak, hitelért kuncsorogni és a kormányra mutogatni. Egy dolgot nem képesek, tisztességes munkát végezni. Ennek eredményeit látjuk a miskolci hétköznapokon. A miskolciak előtt a „Virágzó Nagy Miskolc" eszményképe helyett a hanyatló, de legalább is egyhelyben toporgó Miskolc valósága jelenik meg a szürke hétköznapokban.”


Elmondta azt is, a város a pénzügyi csőd kapujában áll. Ez a miskolciak számára azt jelentheti, hogy még kevesebb busz járhat az elkövetkezendő időszakban, hogy kevesebb rendész lesz az utcákon és több lesz majd a gazos park.


– A Fidesz-KDNP frakció többször is érdemi válságkezelést javasolt. Ideértve a képviselői és felügyelőbizottsági tiszteletdíjak radikális csökkentését és a több mint kétszáz milliárdos önkormányzati vagyon hatékonyabb kezelését. Hiába.


Kiemelte: az emberek megszokhatták már, ha a baloldal elmegy, mindig válságkezeléssel kell kezdeni, tudjuk, milyen ez, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciója vezetett már várost a szocialisták után.


„Mi egy működő várost adtunk át 2019-ben, csak ennyit kérünk Veres Páltól és baloldali barátaitól: Ne vigyék csődbe Miskolcot, kezdjenek el végre dolgozni!" Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4835
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 5967
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7542
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9152
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10349