#balázsibeszél

Hol a pofátlanság határa? Dr. Simon 600 ezres Holding FB elnöki pénze már az?

2022-06-26 13:15:00 - BORSODBESZÉL- 4205
Tragikomikus volt a júniusi közgyűlésen az a napirend előtti magatehetetlen és minden konkrét elképzelés nélküli polgármesteri siránkozás, amit Veres Pál adott elő Miskolc sanyarú helyzetéről. Ebben a szenvedéstörténetben mindenki hibás volt a városi méreteket öltött kilátástalanságért csak ő és a már majd három esztendeje településünkön élősködő, Velünk a Város elnevezésű roncs derbis csapat nem.


Tudjuk a napi sajtóból, hogy dr. Mokrai Mihály, gazdálkodásért felelős tanácsnok, havi többszázezer forintért cserébe, amit a közért végzett erőfeszítéseiért zsebel be, összegzésképpen miskolci állapotainkról már elmondta: Veres Pál polgármester gazdaságpolitikája légvárra épül. Ám mégis meglepetést okozott, hogy nevezett úr és néhány roncs derbis társa nemmel szavazott a város vezetőjének az 1. 300 000 forintos, tervezett fizetéséről és a 195000 forintos havi költségtérítésről is. (Az alpolgármesterek fizetését 1.170 000 forintra akarták emelni.)


Ez a nem szavazat vajon a vaskövetkezetesség jele dr. Mokrai részéről?


Hiszen a jelenlegi városvezetői teljesítményért nem fizetésemelés, hanem inkább nyilvánosság előtti megszégyenítés járna… Sajnos le kell, hűtenem az abbéli reményeket, hogy a helyi gyurcsányistáktól, dr. Mokraival az élen, és a politikai közelségükben támolygó Jobbikosoktól bármilyen közéleti konzekvenciában reménykedhet az ember. Addig, amíg ezeknek az embereknek az egzisztenciája, a havi apanázsa a városvezetésben együtt eltöltött időnek függvénye, nincs esély semmilyen, a politikai belátásból fakadó adekvát cselekvésre.


Esetünkben egyszerűen sima hatalmi marakodás van szó a tisztségekért, zsíros állásokért a helyi gyurcsányisták, jobbikosok, valamint Veres és a többi politikai névtelen között.


A tiszta helyzetért 2024 májusáig, az önkormányzati választásokig kell várni.


A fentiek igazát támasztja alá, hogy a közgyűlésen mindezek után, mint akinek mindenről mindig ugyanaz jut az eszébe, zárt ülésen kezdtek el szavazni: kinek kétszeresére, kinek háromszorosára emelik a tiszteletdíjait a Holding Zrt. Igazgató Tanácsában és Felügyelő Bizottságában, valamint az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok felügyeleti szerveinél.


Így jött ki, hogy a szocialista buhera helyi csúcsintézményénél, a Miskolc Holding Zrt.-nél, már csak a derű óráit számolják: ha a melósok nem is, de dr. Simon Gábor, aki civilben a miskolci belváros egy jól körülhatárolható részének, a majdnem legjobb ügyvédje, 2022. július 1-től, már havi 600 000 forint tiszteletdíjat fog kapni az FB elnöki pozícióért.


Sok sunyi szervezést követően és a helyi politikai akarat igába fogásával.

Ízlelgessük kicsit: frakció vezető úr – mindannyiunk örömére a frakcióvezetésért is kap plusz díjazást természetesen – csak, hogy szakértelmével polgári erényeket csillogtathasson és vigyázzon a közvagyonra, 600 ezret szakít, harminc, harmincegy naponként.


A Miskolc Holding Zrt. Igazgató Tanácsának elnöke egyébként 800 ezer, tagjai 600 ezer forintot kaszálnak majd július elsejétől, négyhetente.


Az előbb említett önkormányzati gazdasági társaságok felügyelő bizottsági elnökséggel és tagsággal járó tiszteletdíjait is minimum megduplázták Veresék.


Mintegy mellékesen.


Minderre tehát van pénz Miskolcon. Hála a jó sorsnak és Veres Pál polgármester úrék saját tetszés és önérdek szerinti városvezetői magatartásának.


Ám ha még egyszer a nyilvánosság előtt tiszta férfiússággal háborogni mernek, hogy így nincs pénz, meg úgy nincs pénz, szóljunk rájuk: ne hazudjanak már megint, inkább igyanak meg valamit, csak ne annyit, mint egy Vörösmarty.


Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4918
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 6050
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7625
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9235
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10432