#balázsibeszél

Kádertemetőből jönnek kriptaszökevények

2022-02-28 08:45:00 - BORSODBESZÉL- 50

A magyar önkormányzatiság történetében, a legnagyobb céges adósságot dr. Halmai Gyula vezérigazgatói irányításával halmozta fel városi tulajdonú vállalat, a Miskolc Holding Zrt - 17,6 milliárdos saját tőkéjéhez képest, több mint harmincmilliárd forintot.

 

2010-ben, közvetlenül a bukásuk után a 32,4 millió forintos, közpénzből fizetett életbiztosításnak a magánzsebbe vándorlásának körülményeit firtató újságírói kérdésre, dr. Halmai, az egykori MSZP-s mezőkövesdi polgármester, szociálisan érzékeny baloldali cégelnök, szó szerint, emígy válaszolt: „A vezérigazgatói, vállalatvezetői életbiztosítások, mint béren kívüli juttatások értékét bárki sokallhatja, de ez nem büntetőjogi kategória.”

 

Nem szeretném e helyt ide-oda dicsérgetni Miskolc jelenlegi városvezetését, ezért kommentár nélkül írom: ez a fószer most újra a Holdingban dolgozik, ő a gazdaságfejlesztési és ingatlangazdálkodási igazgató.

 

Hogy is mondta a Megáll az időben Köves Dini, a Balaton-parton? 

– Beszarás.

 

De lehet ám fokozni a drámai feszültséget. Halmaira lecsapott a Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi főembere, Niedermüller Péter is, amikor a 2019-es önkormányzati választásokat követően, ezt az értékes munkaerőt megbízta az erzsébetvárosi önkormányzati vagyon gondozásával, megőrzésével kapcsolatos vagyongazdai feladatokkal.

 

A baloldalon ez a sztori nem sziget az általános tahóságban: 2022. január 27-én ugyanis, a miskolci közgyűlés, a választási eljárásról szóló törvény adta felhatalmazás alapján, dr. Halmait szavazta be, az április 3-i országgyűlési választások „törvényességét és pártatlanságát” ellenőrző helyi bizottságba.

 

Értik ugye? 

 

Dr. Halmai lesz a garanciája, hogy ne csaljanak az országgyűlési választásokon, Miskolcon, az 1-es körzetben.

 

Mintha Lenin agitálna.

 

De tovább is van, mondom még.

 

Ebbe a pártatlanságot őrző bizottságba, póttagnak választották a legnagyobb miskolci pártatlant, Csabalik Zsuzsát.

 

Csabalik Zsuzsa politikai képességeiről és hétköznapi pártatlanságának fokáról szinte mindent elmond, hogy 2021 őszén, az ellenzéki előválasztáson, még dr. Simon Gábor is megverte. (Igaz viszont, hogy az egyik legjobb belváros-széli ügyvédet, dr. Simont, csak a derű óráit számoló Szilágyi Szabolcs győzte le, heroikus küzdelemben: mert az élet élni akar...)

 

Tudjuk még Csabalik Zsuzsáról, hogy nem csak biológia-kémia szakos, hanem Veres Pál polgármester úr komszomolkája.

 

A másik pártatlanságot és törvényességet felügyelő gyurcsányista  választási bizottsági tag, Mészáros János Tibor, aki már évtizedekkel ezelőtt, SZDSZ-es korában is a magyarországi alsó-középosztály, legrosszabb politikai hagyományainak egyszemélyi megtestesítője volt.

 

„Magyarország én így szeretlek, ezzel a 133 bátor seggnyalóval és vezérükkel együtt.” Írta a pártatlanság jegyében, néhány hete Mészáros, saját közösségi oldalán.

 

Nos, ők így hárman együtt, meg külön – külön is reprezentálják hová is jutottunk.  

Nagy-Miskolcon.Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4830
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 5962
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7537
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9147
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10344