#balázsibeszél

Káli Sanyi bától, Bazin Leventéig és Hanyecz Mátéig – tudósítás a miskolci kádertemetőből

2022-05-12 06:44:00 - BORSODBESZÉL- 844

Az MSZP egykori elnökének, Kovács Lászlónak, örökbecsű igazsága, hogy a maszop mélyrepülése intellektuális és politikai értelemben véve akkor kezdődött, amikor a Mesterházy Attila nevével fémjelzett korosztály került az országos politikájuk első vonalába.


Ma már persze tudjuk, hogy egy Tóth Bercihez, vagy Kunhalmi Ágneshez képest, Attila olyan, mint az UAZ a kereszteződésben: mindent visz.


Ha a politikai és az intellektuális teljesítőképesség vázlatszerű összehasonlítását szűkebb pátriánkban is megtesszük a nálunk sajnos mindig is túlreprezentált kőkorszaki baloldallal összefüggésben, a különbségek, ha lehet, még inkább szembetűnőek.


A kétezres évek elején még a rendszerváltozás helyi nyertesei uralták a helyi politikát és ilyen értelemben a legerősebb, legnagyobb befolyással rendelkező pártot, a miskolci MSZP-t is. Így ha a hitüket vesztett káderek mégis újra remélni akartak, Szűcs Erikát a háromszoros helyi bankvezért – igaz ebből két esetben gyanúsított lett – keresték a tekintetükkel, aki egyébként 1996 és 1998 között, a mára országos jelentőségű bűnügyi legendává nemesült, ETL Rt. felügyelőbizottságának is tagja volt.


Ehhez, a brezsnyevi pangás miskolci megfelelőjeként aposztrofálható időszakhoz tartozott még, a 2002-ben kezdődött Káli korszak is. A soha nem látott méretűvé duzzadt munkanélküliség, az ez idő tájt felhalmozott sok tízmilliárd forint városi adósság, a „fészekrakás” az Avason, az akkori városi rendőrkapitány szerint megállíthatatlan „cigánybűnözés” sem tántorította el Káli Sanyi bát, hogy nyilvános helyeken, vidám öntudatlansággal olvasson fel saját verseket és, hogy a miskolci tévébe járjon riporterkedni.


Jellemző, hogy az MSZP-s siralomvölgyből való kitörés reményét, almazselé gyár építéssel táplálták a kedélyes öncsalás miskolci bajnokai. Tompa Sanyi ebben az időben – megfelelő ellentételezés fejében – még a DIGÉP megmentéséért mérnökösködött, dr Simonban pedig kibontakozni látszódtak a legszebb álmok arról, hogy nagyapja városában lehet ő még egyszer polgármester is…


A reménytelen küzdelmekkel teli, de hatalomban töltött esztendőkben, persze, hogy jöttek az új haszonlesők is. Volt, aki kőkemény üzletasszonynak álcázva magát, sunyiban a város cégeivel, azok közreműködésével csinált fesztivált. Sőt, mindezek után, némi apróért, még kommunikációs tanácsokat is adott… Férje pedig, csak, hogy gördülékenyebben menjenek a dolgok, párhuzamosan ezzel, alpolgármesterként szolgálta a közt. Mint aztán kiderült, Fedor Vili otthon, a Martintelepen, Rózsa Edit cégének, az EUROCOM Kft-nek volt a társtulajdonosa és a postai kézbesítési megbízottja...


Oh, de piti.


2019-ben, a helyi hatalomba való visszatérés aktív részesének számító dr Simont, 2022-ben, egy előre tutizott, párt függetlenül színvonaltalan eseményen, az előválasztáson küldték szopó ágra. Ilyenformán belőle, már csak a baloldal majdnem legjobb ügyvédje lehet a miskolci belváros egy meghatározott részén, valamint ezzel párhuzamosan - részünkről élénken figyelve a Miskolc Holding Zrt-s pályafutását - anyagilag folyton-folyvást gyarapodó családfenntartó.


Az űrt, ezt a tátongó, fájó hiányt, amelyet maga után hagyott városunkban ez a másfél politikai nemzedék, már egészen biztosan nem tölti be senki.


Hiszen ki pótolhatná például Káli Sanyi bát?

Talán Bazin Levente bizottsági elnök úr?


Róla leírtuk már egy párszor, de olyan jó megismételni.


Saját egzisztenciáját, eddigi legnagyobb politikai teljesítménye során alapozta meg: édes testvére és sógora beszélgetésének le- és kihallgatásával, majd a mindezekről tartott rendkívüli sajtótájékoztatójával. Eme tetőtől-talpig férfias tette után, az apjának, Bazin Gézának már könnyedén intézhetett tanácsadói állást a város egyik cégénél. (Ott, ahol Rokker Zsoltti, mint szóvivő párosítja a lírai szépséget, az események izgalmával.)


Vagy itt van a mostani miskolci MSZP szellemi holdudvarából, – hogy kicsit vicceskedjünk is a mulasztások és az árulások éveinek személyügyi taglalása közben – ez a Hanyecz Máté nevű, diósgyőri mákos patkó.


Hanyecz benne volt Varga László képviselő úr legutóbbi politikai kampányának szakmai epicentrumában – ha volt ilyen egyáltalán – és ő FINANSZÍROZTA  például, Az egyenesen Miskolcon című internetes formátumnak, a városra és dr Kiss János tevékenységére fókuszáló hirdetéseit.


Ebben az összefüggésben válik botrányossá a szocialista realista valóság, 2022-ben, városunkban: ugyanis ez a Hanyecz nevű mákos patkó, a MIKOM Kft felügyelő bizottságának is a tagja. Vagyis azt a társaságot felügyeli (közpénzért) nevezett férfiú, ahol nyomtatott kiadásban, képben és szóban, valamint online formátumban készül a helyi független tájékoztatás.


És ez a jó kiállású, ott szerencsétlenkedik az önkormányzat Jogi és Ügyrendi Bizottságában is, középfokú végzettséggel, ahová a szokott körültekintéssel, Veres polgármester úrék delegálták, mint külsős szakértőt.


Káli Sándor, Szűcs Erika, Tompa Sándor, Rózsa Edit, Simon Gábor – Bazin Levente, Hanyecz Máté – amikor ennek a szerencsétlen városnak mindig sikerült a kisebbnél is kisebbet megérintenie.Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4822
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 5954
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7529
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9139
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10336