#borsodbeszél

Kiss János: lesz 24 órás állatorvosi ügyelet Miskolcon!

2022-03-25 16:37:00 - BORSODBESZÉL- 1307

„Elkötelezett állatbarátként, cicás és kutyás gazdiként kötelességemnek érzem, hogy kiálljak az állatvédelem mellett, képviselve négylábú családtagjaink érdekeit. Többek között ezek miatt érzem szükségét, hogy ne csak beszéljünk a 24 órás állatorvosi ügyelet fontosságáról, hanem mindent meg is tegyek annak érdekében, hogy ez – a már régóta hiánypótló szolgáltatás – Miskolcon is elérhető legyen" – emelte ki dr. Kiss János, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

Dr. Kiss János az elmúlt hetekben mindent megtett annak érdekében, hogy a 24 órás állatorvosi ügyelet kérdéskörét körbejárja Miskolc legelhivatottabb állatbarátaival és szakembereivel. Több ízben találkozott a helyi állatvédelmi szervezetek, menhelyek vezetőivel. Elintézte, hogy a Diósgyőr városrészben épülő bevásárlóközpont területén legyen kutya agility pálya, amit ingyen használhatnak a miskolciak. Továbbá kutyatanodát szervezett a Győri kapuban, a spideres Lehoczki Lászlóval és Hope-pal, akiknek szakértői tanácsát is kikért a diósgyőri kutya agility park tervezési munkálataival kapcsolatban.

A politikustól nem áll távol az állatbarát szerepköre: alpolgármestersége alatt a kezdeményezésére, önkormányzati képviselői alapjából épülhettek meg a Jókai lakótelepen és a Győri kapuban a kutyafuttatók.

Bár magasan képzett szakemberek megyénkben is elérhetőek, jelenleg nincs olyan 24 órás ügyeleti rendszer, amelyet a gazdik igénybe vehetnének. – A hétvégi, ünnepnapi állatorvosi ügyeleteket, az adott körzetben dolgozó állatorvosok önkéntesen vállalják és szervezik, de nem teljes időben tudják biztosítani ezt a szolgáltatást. Az állandó ügyelet megteremtése rendkívül összetett kérdés, mivel a szándék minden állatbarát oldaláról megvan, de a kialakításhoz számos feltétel megteremtése szükséges. Ebben fontos lépésnek tekinthető az általam kezdeményezett kerekasztal-beszélgetés, amelyen több szakember is elmondhatta véleményét és javaslatát a minap – osztotta meg a 24 órás állatorvosi ügyelet tervének részleteit portálunkkal.

– Van egy 12 éves „kis"lányom, aki imádja az állatokat. Mivel én is az az édesapa vagyok, aki nehezen tud a lányának nemet mondani, és mivel gyerekkorom óta mindig is volt háziállatunk, így lettek a családunk tagja az örökké útban levő, mindent lelökdöső Cecília, a macska és a szófogadás mintapéldája, az igazi hűséges társ Csúzli, a kutya. Mindig is szerettem az állatokat, de most így érettebb fejjel többet értek abból, mit is adnak minden nap. Csúzlival nagyokat sétálunk, még kutyaiskolába is járunk. Én legalább annyira élvezem, a vele töltött időt, mint Ő – sorolta a politikus.


„Magyarországon új szintre lépett az állatvédelem, legyen így Miskolcon is!" – tette hozzá.Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4933
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 6065
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7640
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9250
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10447