#borsodbeszél

Pofátlan DK-s ingatlan mutyi Miskolcon, Veres Pál polgármester aktív részvételével

2022-03-25 12:39:00 - BORSODBESZÉL- 796

„A veszélyhelyzetet kihasználva, pofátlanul mutyizott Gyurcsány helyi embere a miskolci polgármester részvételével" címmel tartott sajtótájékoztatót péntek délelőtt dr. Nagy Ákos, a FIDESZ miskolci frakcióvezetője.


Veres Pál polgármester és a Gyurcsány-párt egyik képviselője ingatlan mutyijáról szóló hírek jelentek meg az országos és a helyi sajtóban. Melyek szerint: Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, a vészhelyzet ideje alatt, a közgyűlés jogkörében, de ahelyett egyedül eljárva, a 328/2021(V.27.sz) határozatával jóváhagyta a Miskolc Széchenyi u. 29 2/1. sz alatti, 177 négyzetméteres ingatlan értékesítését, 28 400.000 forintos vételáron.


„A megjelent sajtóhírek és az ott található dokumentumok szerint, a miskolci önkormányzat 44 darab ingatlan értékét hagyta jóvá, nagyobbrészt lakótelepi, panel ingatlanok értékesítését, melyeknél az átlagos négyzetméter ár valamennyi esetben 180.000 Ft és 250.000 Ft közé esik – kivéve a Mokrai Mihály által megvásárolt, fentebb említett Széchenyi utcai ingatlant, melynek négyzetméterára csupán 160.450 forint" – ismertette az esetet dr. Nagy Ákos. Hozzátette: az ingatlan nagy alapterületű (177 négyzetméter), Miskolc város főutcáján elhelyezkedő, nagypolgári lakás, rendkívül jó infrastrukturális lehetőségekkel (tömegközlekedés, vásárlási lehetőségek), így feltűnő és érthetetlen a jóval a panellakások értéke alatt maradó vételár.
Veres Pál tehát a város közgyűlésének tudta nélkül értékesített egy nagy értékű belvárosi ingatlant. Az erről szóló dokumentumot Ő írta alá. A vevő pedig nem más, mint dr. Mokrai Mihály, Veres Pál gazdálkodási tanácsnoka, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője – emelte ki a frakcióvezető.


Mint mondta, a Miskolc főutcáján elhelyezkedő ingatlan tehát, jóval egy panellakás négyzetméterár értéke alatti vételárért lett a DK-s politikus tulajdona. A miskolci belvárosi ingatlanárakat figyelembe véve, feltételezhető, hogy a vevő jól járt a város pedig rosszul!  


Ilyen gazdagok lennénk? 


A várost vezető baloldali koalíció, Veres Pállal az élen, folyamatosan azt hazudja a miskolciaknak, hogy kevés a pénz, szegény a város, közben pedig titokban a haveroknak játszott át egy nagy értékű ingatlant és lehet, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa – húzza alá a politikus, kiemelve: „Kit tudja mi történhetett még az elmúlt években?"


A Fidesz-KDNP frakciója többször felhívta már az önkormányzat figyelmét arra, hogy ne adja el áron alul Miskolc vagyonát! Ne a miskolciakat sarcolja, ne a miskolciak életét nehezítse, hanem adják vissza a tisztességes menetrendet, takarítsák ki a várost és próbáljanak meg felnőni ahhoz a feladathoz, amit úgy hívnak: Városvezetés."


– Ez látnivalóan nem megy Veres Pálnak és baloldali haverjainak. Mindent tönkretesznek, ami 2019 előtt működött. Mindent eladnak, bezárnak, megszüntetnek. Eljátsszák a demokratát és haveroknak zsíros állásokat és ingatlanokat kínálnak. Okosba – sorolja. 


A FIDESZ-KDNP frakciója követeli, hogy Veresék tárják a miskolci nyilvánosság elé, ingatlan mutyijuk minden részletét:

- ki, illetve kik voltak beavatva az ingatlan, ingatlanok eladásába?

- Veres Pál polgármesternek hogyan és miképpen hálálta meg dr Mokrai Mihály, hogy ő és családja rendkívül olcsón juthatott hozzá a nagy értékű miskolci belvárosi ingatlanhoz?

- Ez az ingatlaneladás hányadik volt a sorban, amikor a Miskolcot vezető baloldali koalíció tagja volt az érintett, ne talán a vevő?


Miskolc Polgármestere soha nem állt még ki semmilyen jelentős ügyben. Nem hallatta a hangját, nem mondta el semmiről a véleményét. Most sem fogja, hiszen azt csinálja, amit Gyurcsány Ferenc és barátai mondanak neki. Most éppen ingatlan árul, áron alul, sunyin, mosolyogva – húzta alá dr. Nagy Ákos frakcióvezető.Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4927
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 6059
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7634
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9244
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10441