#balázsibeszél

Tapolca úgy néz ki, mint ahol bomba robbant

2022-06-13 07:57:00 - BORSODBESZÉL- 578

Mintha meleg máléban fürdőznénk Varga Andrea alpolgármester asszonyunkkal egyetemben: nemrégiben értesülhettünk illetékes helyről, hogy nevezetes női hölgy vezetésével, részvételi költségvetés készül.


Jelentsen ez bármit is, a 40-szeres autóbusz és villamos menetrend módosítással sújtott városunkban.


(A jó sorsunk óvjon bennünket attól, hogy néhány pillanatnál tovább időzzünk, nagy nehezen kibírva röhögés és sírás nélkül, ennél a részvételi költségvetés nevű nagyzoló hazugságnál. Alpolgármester asszonyunk és szemfényvesztő szakpolitikus társai, a miskolci költségvetés kábé 0,01 százalékának a felét dobnák szét a helyi demokraták legjobbjai között. Mert csak.)


Mindeközben, a városi internetes oldalakon, ha Tapolca szóba kerül, azonnal elszabadulnak az indulatok:


„Ezt jól kitalálták! A turistaszezon kellős közepén Tapolca úgy néz ki, mint ahol bomba robbant, hát már régóta lepukkant hely lett, de ami most ott van, az katasztrofális!”


„Ez a nemtörődöm, igénytelen városvezetés, meg az elődeik, mindig ezt csinálták Tapolcával. Annak idején méteres gazt növesztettek a bezárt tapolcai strandon, most meg a két év után beinduló turistaszezon közepén b…..ák szét a városrészt…”


Tehát a városvezetésnek nevezett kamuzások és pótcselekvések közben, a permanens díjátadásokat, valamint a nagy- miskolci koronaékszernek számító diadalmas futókör átadást követően, láthatóan már nem maradt szellemi - intellektuális és anyagi - fizikális muníciója Pali báéknak olyan perifériális problémák kezelésére, mint a miskolci tömegközlekedés, a turisztikai idényre való felkészülés. Hogy több, hasonlóan marginális ügyet már ne is említsünk.


Ja és ne felejtsük el, hogy a Velünk a Város nevű alakulat, fizet a három alpolgármester mellett hét (!), azaz hetes darab, ki tudja mire való, városi tanácsnokot is.


Esztendőnként, sok-sok millió forintért.


Vicces elnevezésekkel, reszortokkal. Például, de a teljesség igénye nélkül:


Révész Péter üzemeltetési tanácsnok, Borkuti László közművelődési és turisztikai tanácsnok, dr. Mokrai Mihály gazdálkodási tanácsnok, Hegedűs Andrea humánpolitikai tanácsnok, Szarka Dénes, a város fejlesztési tanácsnoka.


Megjegyezendő, hogy Hegedűs Andrea, ez a kellemetlen mindentudócska, a napokban gyurcsányék parlamenti képviselője lett. Cserben hagyva a miskolci humánpolitika zászlós hajójának parancsnoki hídját.Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4812
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 5944
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7519
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9129
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10326