#borsodbeszél

Véget ért az édes élet, hazajöttek városvezetőink Dubaiból

2022-03-31 13:04:00 - BORSODBESZÉL- 806

Veres Pál, Szopkó Tibor, Szarka Barbara (és mások?) ma érkeznek haza az egyhetes dubai-i kiruccanásukból.


Ahogyan arról már korábban hírt adtunk, a baloldali városvezetés Dubaiban időzött az elmúlt napokban. Szombaton számolt be az Északhírnök arról, hogy „Dubai-ba utazik a polgármester és népes kísérete.” Az információt azóta a városháza sajtóosztálya is megerősítette. Levelük szerint:


„Miskolc polgármestere meghívást kapott Abdulla A. Al Salehtől, az Egyesült Arab Emírségek Gazdasági Minisztériumának államtitkárától arra a Nemzetközi Befektetői Konferenciára, amely az Emírségekben megrendezett világkiállítás zárórendezvénye lesz."


Kicsit furcsának találtuk, hogy ennek a várhatóan hatalmas befektetéseket ösztönző külföldi tanulmányi útnak a kitüntetett részleteit nem a baloldali városvezetés hű szócsövéből, a Miskolci Naplóból tudhattuk meg, hanem a helyi mainstream sajtóorgánumok körén kívüli Északhírnökből értesültünk, a szupertitkos küldetésről. A minap.hu-n megjelent ugyan minderről egy cikkecske 6 nappal ezelőtt, de azután gyorsan azt is elérhetetlenné tették:
Így, a Borsod beszélnek kellett utána járnia a dubai-i kiküldetésnek, hogy a miskolciak képet kaphassanak arról, mi is történik a városháza táján.


Portálunk tehát megtudta, hogy a polgármester, az egyik alpolgármester és Veres Pál kabinetvezetője hajtotta a külföldi tőkét az Egyesült Arab Emírségben.


A Borsod beszélnek városházi forrásaink megerősítették, hogy valóban nagy titkolózás övezte a Nemzetközi Befektetői Konferenciára szóló meghívást.  A szóban forgó konferenciát, a házigazdák, a világkiállítás záró rendezvényeként határozták meg, mára, azaz március 31-ére időzítve. Ám Veres Pál polgármester, Szopkó Tibor alpolgármester és Szarka Barbara, a polgármester kabinetfőnöke, mégis ma érkeztek haza. Hogy is van ez? Ha a záró rendezvény volt ez a bizonyos mai konferencia, akkor azt ma hajnalban tartották meg? Nem este?


Ha meg este tartják, tartották a konferenciát, miért voltak ott egy egész hétig polgármester úrék? És végül: felelős vezetőink, akkor melyik záró rendezvényre kaptak meghívást a külföldi tőke keresése okán? Netán több záró rendezvényt tartottak egyszerre Dubai barátaink?


A Dubai Expo oldalán szorgalmasan kutattuk ennek a bizonyos záró konferenciának a hűlt helyét, amelyre elméletileg a miskolci delegáció érkezett, ám sehol sem leltük. Ellenben megtaláltuk az Éves Befektetői Konferencia honlapját: kiderült, a konferencia valóban az Expo keretein belül, ám több napon keresztül zajlik, zajlott…


Azt, hogy a „Nemzetközi Befektetői Konferenciára" elkísérte-e még valaki a háromfős delegációt (például a Miskolc Holding Zrt.-ből) úgy titkolják, mint akiknek vaj van a fején.


Mindenesetre a Borsod beszél szeretné hinni, hogy az eredetileg szintén március 31-ére, vagyis mára tervezett közgyűlést, nem emiatt a fölöttébb zavaros dubai-i kiruccanás okán kellett elhalasztani…Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4792
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 5924
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7499
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9109
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10306