#balázsibeszél

Velünk a város – ki szúr hátba, kicsodát?

2022-06-30 08:48:00 - BORSODBESZÉL- 4483

A nemzetközi munkásmozgalom egyik legtöbbet idézett legendája szerint, egyszer, amikor a nagy Sztálin körbenézett az övéi közt, epigrammatikus szépséggel fogalmazta meg: Van ember, van probléma, nincs ember, nincs probléma.


Ez onnét jutott az eszembe, hogy állítólag – ahogy mondani szokás, az öltözői pletykák szerint - a Veres Pálék számára több szempontból is sorsdöntőnek számító június 23-i városi közgyűlés előtti utolsó hétvégén, még összetartást is tartottak a Velünk a város elnevezésű képviselőcsoportnak.


Az egykor nevetségesen nagyravágyó, de ma már csak a szocialista buhera csúcsra járatására koncentráló, és csakis az egyéni önzések talmi parancsainak megfelelő alakulat belátta: ez az utolsó lehetőségük a valószínűleg 2024 májusára előrehozott önkormányzati választások előtt még jól megszívatni a különféle díjemelésekkel – a parkolástól, a közétkeztetésen át, a temetkezésekig – a miskolciakat. És joggal reménykedhettek abban is, hogy a nyári szünetet megelőző nagy hőségben, az emberek nem veszik majd észre, hogy ezen a közgyűlésen, a szokott baloldali érzékenységtől vezérelve, a saját és spanjaik tiszteletdíját is kétszeresére, háromszorosára fogják emelni a város cégeit irányító testületekben...


Veres Pál polgármester és dr. Simon Gábor frakcióvezető azt is kifundálták, hogy ez az alkalom, a fenti körülmények miatt, még a polgármesteri és alpolgármesteri fizetés és költségtérítés emeléseket is el fogja bírni.


Az igazán bravúros tervet – megint csak a folyosói pletykák szerint – nemcsak elfogadtatták a talpig becsületes társasággal, hanem tekintetüket egymásra szegezve, közös ígéretet is tettek a zökkenőmentes közgyűlési végrehajtásra, gond nélküli megszavazásra. Az amúgy politikai kómában leledző miskolci Jobbikosok is.


A múltkor leírtuk, hogy végül a gazdálkodási tanácsnok, dr. Mokrai Mihály, aki köztudottan úgy utálja polgármesterét, mint az egyszeri napközis a kukorica gölödint, nemmel voksolt Veres Pálék tiszteletdíjának emelésére.


És ezután jött az igazi meglepetés.


Nem véletlen, hogy a közgyűlési teremben, dr. Simon frakcióvezető, mint egy szabadnapos hazafi a mediterrán kávéházban, sétálni kezdett felháborodásában:  kiderült, hogy az ő Jobbikosai, mégsem szavazták meg Pali báék plusz lóvéját.


Ezek így bánnak egymással, ha a másik háta mögé kerülnek. Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4880
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 6012
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7587
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9197
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10394