#balázsibeszél

Veres és Varga – szocialista buhera Miskolcon

2022-02-18 12:42:00 - BORSODBESZÉL- 50

Mottó: „Van, akire még egy gofri sütő kezelését sem bíznám rá, nem hogy egy város vezetését.” – az internet népe.

Nyári emlék:” A Búza tértől a Felső- Majláthra három óra hossza alatt értem haza, annyit kellett várni a buszra, két helyen is. Veres úr, hát próbáljon maga kiállni a buszmegállóba ezen a tűző napon, csodálom, hogy össze nem esnek, vagy el nem ájulnak az idősek, de még a fiatalok is. Majd meg őrülnek, szakad a víz róluk. Álljon már ki maga oda polgármester úr! Maradt volna az iskolákban, azt is le vitte a nullára. Most meg kivérezteti a városunkat.” – egy hölgy, a facebookról.

Mint cseppben a tenger. Ebben a néhány mondatban minden benne van, amit a gofri sütésről és a miskolci városvezetésről mondani érdemes.

Enyedi György, a magyar településpolitika atyja szerint, a városi lakosok számára a közösségi közlekedés minősége lakóhelyükön ahhoz, hogy „jól érezzék magukat” a mindennapi életben, a három legfontosabb feltétel egyike. Nincs az a „kormányzati megszorítás”,”járványhelyzet”, „nem várt, egyéb körülmény”, amely megkérdőjelezhetné ezt a tényt és a helyi döntéshozók felelősségét.

Micsoda? Miskolcon döntéshozói felelősség?

 Az ember menekülne, de nincs hova: tudják, kik felügyelik évi sok százezer forintért a városi közlekedést? Tudják ki az MVK Zrt-t „stratégiailag irányító” Miskolc Holding Zrt felügyelőbizottságának elnöke? Csupa-csupa régi motoros.

A primus inter pares közülük dr Simon Gábor, a miskolci belváros egy jól körülhatárolható részének majdnem legjobb ügyvédje. Ő az, aki a Káli korszakban, a brezsnyevi pangás itteni változatában, a spanjaival egyszer már tönkretette ezt a várost. Simont ez nem zavarja, folyamatosan próbálkozik, mint a kicsi kutya: az amúgy örök vesztest, ezúttal az előválasztáson egy magát írásban és szóban is igen-igen nehezen kifejezni tudó – a politikusi pályán ez egyébként nem feltétlenül erény – új fiú verte meg.  Dr Simon Gábor, az örökifjú ígéret, holding felügyelőbizottsági elnök mellett, az MVK Zrt-ben még olyan ökonómiai szakemberek vágják ki a rezet, mint Barta György, vagy Tompa Sanyi. 

Ezért kapható Miskolcon az ország legdrágább buszjegye.

 A szocialista buhera teljességre törekvését jelzi, hogy még a városi buszok és villamosok menetrendjét is azok állították össze, akik Budapesten sem társadalmi munkában rajzolgatták a bicikli utakat.

Ráadásul: a parlamentben ma a miskolci városvezetés lobbi erejének epicentrumát, az érdekérvényesítő képesség netovábbját, az a Varga Lacika jelenti, akinek, mint tudjuk, a legnagyobb erénye, hogy Veres Pali bácsi már a gyerekkora óta ismeri.

Ismerős helyzet ez a miskolci. Ahogy a Megáll az időben Köves Dini mostoha apját alakító csodálatos Őze Lajos mondta, a piszkos konyhában, ott a gáz mellett: „Még a szar is le van szarva.”Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4882
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 6014
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7589
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9199
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10396