#balázsibeszél

Veres Pál csődben, de nem érti

2022-07-04 06:32:00 - BORSODBESZÉL- 6333

Említettük már itt a Borsod beszélen, hogy a nívótlanság tombolása volt, amikor a június 23-i nyári szünet előtti utolsó városi közgyűlésen Veres Pál, napirend előtt, a maga őszintén magatehetetlen fesztelenségében arról panaszkodott bele a magyar életbe, hogy kevés a lóvé.


Az egykori matematika tanár, most, hogy politikai témákban is megnyilvánulhat, a nagy nyilvánosság előtt vallotta be, nem érti az egészet.


Veres Pál matematika tanár polgármesterként nem érti, hogy miképpen adhat ki a sok kis látszólagos ésszerűtlenség, egy közös, végső racionalitást.


Június 23-án, napirend előtt tehát a polgármester előadta, hogy nem érti, a miskolci közgyűlés nemrégiben miért nem szavazata meg a 4+4 milliárd forintos városi hitelkérelmet, amelyből az első 4 milliárd forint a Káli korszak viharos gyorsasággal elvert svájci frankos hitel mai napig érvényes maradványát pótolta volna, míg a másik 4 milliárd forint, úgynevezett iparfejlesztésre fordítódott volna.


(Arról e helyt most nem is akarunk értekezni, hogy Veresék eredeti hitelkérelmét néhány héttel ezelőtt, éppen a Veres Pált támogató frakció(k) nem szavazták meg. E tény, csak úgy „mellékesen”, mindent elmond arról, hogy ezek milyen mentális és morális állapotban vezetik a várost.)


Szóval szegény polgármesterünk, ott a napirend előtt, hosszasan vallotta be, hogy nem érti az egész helyzetet.


Látszott, szédül, mint liba a jégen, ilyeneket sírt a mikrofonba:


„Debrecen 40 milliárd hitelt vett fel iparfejlesztési célból és nem volt ezzel tele az országos sajtó.  Győr 10 milliárdot, Nyíregyháza 15 milliárdot kapott ugyanezért. Míg Miskolcon vitatkoznak és demagógiákat puffogtatnak, más városok elhúznak mellettünk.”


Mint egy citoyen, szívesen megkérdezném Veres polgármester urat: véleménye szerint, mielőtt Papp László, Debrecen polgármestere kérte a szóban forgó 40 milliárdot, vajon előtte elment fényképeszkedni – mint tette ezt Veres Pál Szilágyi Szabolccsal és dr. Varga Lászlóval Miskolcon - a debreceni tévébe és a városi lapba azért, hogy mint minden debreceni polgármestere, a helyi Jobbikost, vagy az MSZP-s országgyűlési képviselőt ajánlja támogatásra, a 2022-es áprilisi országgyűlési választásokon?


És dr. Dézsi Csaba, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, mielőtt a 10 milliárd forintos iparfejlesztési lehetőséget igényelte, vajon azzal adott nyomatékot a kérésének a helyi sajtóban, hogy a szlogen szerint a „Jövő Győrben épül” ugyan, de csak akkor, ha a „hatalom a népé” és a győrieknek az egyesült ellenzékre kell szavazniuk áprilisban?


Mint ahogy azt sem hisszük, hogy dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere, a 15 milliárdos iparfejlesztésről szóló hitelkérelmük mellé, olyan fotókat és podcastokat mellékelt volna, ahol ő nyíregyházi Sóstó partján sétál és hangosan érvel arról, hogy Nyíregyháza fényes jövendője szoros korrelációban állna, az egyesült ellenzék 2022-es áprilisi győzelmével…


Minden gyanakvás nélkül érzékelhető, hogy Miskolc polgármestere, ezekkel az összefüggésekkel képtelen zöldágra vergődni.


Szegény Veres Pál polgármester úgy van a végső politikai racionalitás keresése közben, mint az egyszeri vevő a military shopban:


-          Terepszínű gatya van?

-          Van.

-          De nem találjuk.


Az a tény is köztudott, hogy a 2005-ben és 2006-ban, a balliberális miskolci városvezetők által felvett és viharos gyorsasággal elköltött svájci frankos, ma már több milliárd forint értékű hitel futamideje lejárt. A kötvény ellenértékét 2022. július elsején kellett volna, a hitelező bank számára biztosítani.


Miskolc tulajdonképpen, csődben van.


Itt már nem egyszerűen a helyi ipar fejlesztése, vagy annak részleges elmaradása a tét.


Veres Pálék „áldásos” három esztendeje, a mai pénzügyi csőd után, az a közös aggodalom, hogy lesz-e valahogy fungáló tömegközlekedés, közműszolgáltatás, tudnak-e létezni egyáltalán a városi kompetenciába tartozó gyermek, kulturális, művelődési és egészségügyi intézményeink?Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4863
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 5995
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7570
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9180
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10377