#balázsibeszél

Veres Pálék capcaráznának

2022-03-14 14:03:00 - BORSODBESZÉL- 382

Sokan a tévék előtt, mint régi május elsejéken, még Veres Pál polgármester úr lengedező puha kalapját is látni vélték, amint Szopkó Tibor alpolgármester úr felé intve szólt néhány nappal ezelőtt, a miskolci költségvetésről: „büszkék vagyunk erre a költségvetésre, jól menedzseltük a krízist, stabilan tartjuk a város gazdálkodását."

 

Éppen csak azt nem mondták, hogy már megint acélt dübörög a diósgyőri Lenin Kohászat vastorka.

 

Persze megszokhattuk, hogy Veres polgármester úrék még a miskolci belváros egyik részének majdnem legjobb ügyvédje, azaz dr. Simon Gábor előtt sem szeretnek csúnya dolgokról beszélni, hát még a tévé egyenes közvetítése alatt, a széles miskolci nyilvánosság figyelmétől kísérve.

 

Talán ennek tudható be, hogy március 9-én, a közgyűlést, a költségvetési vitát fölöslegesen nem terhelve,  egy bizottsági ülésen szóltak: a Miskolc Holding Zrt-vel csak felvetetnének összesen nyolc milliárd forintot.

 

Hitelbe.

 

Ebből négy milliárdot annak a svájci frankos hitelnek a visszafizetésére költenének, amely hitelt a Káli korszakban –  a brezsnyevi pangás miskolci megfelelője - ők maguk vettek fel, például a soha meg nem valósult Főutcai Plázaprojektre.

 

ŐK 2002-től, vasárnap se álltak le ennek a városnak a tönkretételével: dr. Varga Lacika, a Káli Sanyi bá, dr. Simon, meg a többiek. Hozzájuk csatlakoztak a fickók a korabeli MSZP országos választmányából, akik még a Miskolc kártyát is saját cégük fennhatósága alá szervezték ki – hogy csak egy nevezetes ügyet említsünk a sok közül.

 

Nos, ez a roncs derbis csapat, ma, 2022-ben, Veres Pállal kiegészülve, mint láttuk erősen sunnyogva készült az aktuális jótéteményre. Ráadásul - sajnálatos módon - a szilárd erkölcsiségéről és ingatlangazdálkodási képességeiről nevezetes dr. Mokrait se tájékoztatva az egészről.

 

A tervezett hitel másik négy milliárd forintjáról, utólag, hasonlóan fogalmazott Veres, Dukai holding elnök, Simon meg a többi, mint annak idején Káli Sanyi báék a Főutcai Pláza projektről. Úgy, mint egy sütizéssel egybekötött családi sétáról: vesznek belőle ezt azt, hogy mindenkinek jó legyen.

 

Ígérjük, hogy a Borsod beszél felfokozott figyelemmel fogja kísérni városvezetőink becsületes  dolgos kezeit, valamint maradék emberi vonásaiknak rezdüléseit.

 

Különös tekintettel ingatlanügyleteikre.Kiemelt bejegyzések

#balázsibeszélA polgármester skíróztatná a népetMiskolc 2022-09-09 19:38:00- 4928
#balázsibeszélHol a pofátlanság határa? Borkuti László dupla tanácsnoki pénze már az? III. részMiskolc 2022-09-06 07:05:00- 6060
#balázsibeszélDr. Mokrai Mihály polgármesterségre tör, ha már alpolgármester nem lehetettMiskolc 2022-09-01 07:06:00- 7635
#balázsibeszélAz Avasi kilátó gyalázataMiskolc 2022-08-15 08:06:00- 9245
#balázsibeszélVeres Pál a porcelánboltban - de mi fickándozik a halk szavú rádiós gatyájában?Miskolc 2022-08-11 08:22:00- 10442